Indaco Investment Offices  |  Charlottesville, Virginia  |  Renovation

A full scale, gut renovation of a 2,200 SF one-story medical out patient building w/ a modest addition at the rear and a new vitrine window punctuating its street facade allowed us to convert a small, dark brick shell into a modern, playful and light-filed office for a young insurance business  as it rebranded itself and moved into its new home.  An open lobby w/ a cork floor and delicate low-voltage lighting accents the entry and leads to an informal meeting room.  Off the lobby, a central hallway highlighted by a suspended plywood ceiling panels with inexpensive lighting concealed  in the gaps creates a canopy and marks the way to the main conference room and the partners offices which bookend the building.  In between, compact workstations are minimally defined by a series of frameless glass wall partitions and sliding  glass doors.  Each office has custom built in desks and file storage to maximize floor space.  A translucent  film is used on dividing partitions and glass doors for privacy while not limiting precious daylight.

Photography by Andrea Hubbell